„ELEGANCE BEAUTY SKIN AND SHAPE CENTRE” СТАНЕТЕ ЩАСТЛИВИ ТОЧНО СЕГА!

Инна Валериевна Доброва

Дипломиран психолог консултант

Когнитивно поведенческа терапия

Схемотерапия

Фототерапия

Психологията на отслабването е необходима за идентифициране на причините за увеличаване на теглото и избора на ефективни методи за отстраняването им.

Наднорменото тегло е само върхът на айсберга, който често показва психологически проблеми: ниско самочувствие, отхвърляне и неразбиране на себе си, проблеми с близките, неудовлетвореност от работата, неудовлетвореност от дейности, отношения и т.н. С други думи, това, което човек “заяжда”.

Психологът в процеса на работа учи да проследявате своите преживявания и помага да се преодолее стресът по нов начин, да се справяте с безпокойството и да не решавате проблемите си с помощта на прекомерен прием на храна.

 

В медицински център „ELEGANCE BEAUTY SKIN AND SHAPE CENTRE” предлагаме както групови, така и индивидуални занятия, които със сигурност ще ви помогнат да промените отношението си към храната, да промените фигурата и живота си към по-добро.

  • Програма за комфортно отслабване със стабилни резултати;
  • Хранителни разстройства;
  • Проблема при постигане на успех;
  • Страхове, фобии, паник атаки;
  • Ниско / нестабилно самочувствие;
  • проблема във взаимоотношенията;

Теглото е причина за безпокойство при много хора. Обществото ни кара да обожествим физическия облик и да го превърнем в лична стойност. Ясно е, че това не бива да бъде така, тъй като не можем да определим дали някой е по-висш или по-нисш от другия, само защото е повече или по-малко привлекателен.

Това постоянно безпокойство, да се впишеш в стандартите за красота и да бъдеш приет от другите, е отчасти отговорно за множеството психични разстройства, които се въртят около идеалната фигура, като анорексия и булимия.

Но, също както с всяко нещо, този въпрос си има и друга страна. Също колкото вредни са идеализирането на добрата физическа форма и обсебеността около теглото, по същия начин е вредно занемаряването на тялото.

Емоциите почти винаги се крият зад проблема със затлъстяването. В този случай хората използват храната, за да се скрият за момент от проблемите си, с които не знаят как да се справят по друг начин. Ето защо е необходимо да се интегрират когнитивни, емоционални и поведенчески техники, които да ви помогнат да се контролирате.

Забравете за чудотворните диети, защото те почти винаги са измамни. Всичко, което правят, е да ограбват парите и мотивацията ви, защото последното се случва, когато забележите, че не постигате резултати. Диетите дори могат да бъдат опасни за вашето здраве.

Единственият начин да отслабнете е да следвате индивидуализирана диета, създадена от специалист, и да я допълвате със здравословна доза физически упражнения. Това е най-простото, но и най-сложното решение. Искате ли да знаете как да го постигнете? Психологията може да помогне.

Отслабването от психологическа гледна точка

Психологията е дисциплина, която може да предложи много техники за самоконтрол. Затлъстяването често е следствие от импулсивно тършуване из хладилника или недостатъчната организираност да се упражняваме физически. Когато забележите, че сте качили килограми, е нормално да отслабите морала си и да се оставите на случайността и импулса.

За да прекъснете този порочен цикъл, първата стъпка е да бъдете готови да предприемете действия. С други думи, кажете си ясно, че искате да се промените и бъдете готови да придвижите цялата си енергия в тази посока. Това няма да е лесно, но ще се чувствате великолепно (осъществени), ако постигнете целта си.